неделя, 26 август 2012 г.

Картинг


картинг

Картинг 

Щом четете това най-вероятно вече сте се качвали на карт и сте усетили силното и приятно чувство на това да качиш и и да усетиш тръпката от силно сцепление, звука и адреналина.
Може би никога не сте се замисля но картинга , не просто един вид картинг и това е!. 
Съществуват много видове картинг.
 Има пистови състезания, има и състезания на овали. При състезанията на овали, има асфалтирани и  неасфалтирани овали. Пистовите състезания могат да се разделят на открити и закрити писти, като последните отбелязват истински бум през последните години – а и състезанието на закрити писти е също толкова ожесточено, колкото е и на открити.
По отношение на двигателите , те могат да се разделят на на четиритактови и двутактови, като съществуват три основни системи на задвижване на задната ос: Тези картове имат двигател с центробежен съединител, който започва да предава въртеливото движение към задната ос след достигане на определени обороти на двигателя. Обикновено картовете под наем са точно такива. С директно задвижване: Двигателите на тези картове задвижват задната ос чрез верига без никаква форма на съединител, който да разделя оста от двигателя. Просто зъбно колело на двигателя, зъбно колело на задната ос и верига, която ги свързва.
Когато се чудите кои точно  карт е подходящ за вас. По-добре е да си купите машина, която е лесена за поддръжка, отколкото да самоцелно да искате да си вземете нов модел , но нисък клас.

Няма коментари:

Публикуване на коментар